< Alle tips

Tips voor een stressvrije autoreis met je hond en kat


Met je huisdier op vakantie is een droom van velen. Niks is immers zo leuk als met je beste maatje op avontuur. De reizigers die al eens een huisdier hebben meegenomen, weten wellicht al dat een goede voorbereiding zorgt voor een ontspannen reis. Met de juiste middelen zorg je ervoor dat de reis zo soepel mogelijk verloopt. In deze blog geven we je de beste tips voor een stressvrije autoreis met je huisdier.

Een eigen plekje

De eerste tip voor een stressvrije autoreis met je hond of kat is om ervoor te zorgen dat je huisdier een eigen plekje heeft in de auto. Het creëren van een eigen plek in de auto zorgt ervoor dat je hond of kat zich rustig kan settelen. We raden dan ook altijd aan om de eigen honden- of katten reismand mee te nemen. Deze manden zijn speciaal gemaakt voor reizen, wat ze veilig en robuust maakt voor je huisdier.

Even pauze

Zorg dat je onderweg genoeg pauzes inlast, zodat je huisdier even zijn of haar behoefte kan doen. Let er op dat je pauzeert op plekken waar je je hond of kat veilig uit de auto kan laten. Denk er ook aan dat zo’n reis misschien wel wat stress kan veroorzaken bij je hond of kat. Het kan daarom zijn dat ze vaker moeten plassen of poepen. Je kan beter een keer te veel stoppen dan een keer te weinig.

Zorg voor entertainment

Een lange autoreis kan saai of stressvol zijn voor je huisdier. Zorg dat je voorbereid op reis gaat door wat dingen mee te nemen om je hond of kat op zijn gemak te stellen. Neem altijd voldoende voer, water en snoepjes mee. Daarnaast is het altijd slim om de favoriete katten- en hondenspeeltjes mee te nemen. Zo kun je je huisdieren vermaken tijdens de autoreis, zodat ze zich niet te erg gaan vervelen.

Belangrijke documenten

Verdiep je altijd in de regels en wetgeving van het land waar je naartoe reist. In sommige landen zijn bepaalde vaccinaties of inentingen vereist voor dieren, zorg dat je hier voor je reis van op de hoogte bent. Neem dan ook altijd het paspoort en het vaccinatieboekje van je huisdier mee. Als je twijfelt over de documenten die je moet meenemen, kun je altijd je dierenarts om advies vragen.

Met deze tips op zak ga je gegarandeerd een prettige vakantie met je huisdier tegemoet! Veel plezier en geniet ervan!