Sesto Calende


Sesto Calende, gelegen aan de samenvloeiing van de rivieren Ticino en de rivier de Sesia aan de zuidelijke oever van het Lago Maggiore in de regio Lombardije, Noord-Italië, is een levendige stad met een rijke geschiedenis en een prachtige natuurlijke omgeving.

Historische Erfgoed

Sesto Calende heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd, met sporen van oude nederzettingen en historische gebouwen die het karakter van de stad weerspiegelen. Een van de meest opvallende bezienswaardigheden is de Pont-Sec, een oude stenen brug die dateert uit de Middeleeuwen en de oversteek over de rivier de Ticino mogelijk maakt.

Natuurlijke Schoonheid

De stad Sesto Calende geniet van een prachtige ligging aan de samenvloeiing van twee rivieren en aan de oevers van het uitgestrekte Lago Maggiore. De omgeving biedt spectaculaire uitzichten en uitstekende mogelijkheden voor watersporten, vissen en ontspanning aan het water.

Activiteiten en Voorzieningen

Sesto Calende is een bruisende stad met een scala aan voorzieningen voor bezoekers, waaronder accommodaties variërend van gezellige pensions tot moderne hotels. Langs de oevers van het meer en in het centrum vind je restaurants, cafés en winkels waar je kunt genieten van lokale gerechten en producten.

Culturele Evenementen

De stad organiseert het hele jaar door verschillende culturele evenementen, festivals en markten die de lokale cultuur en tradities vieren. Deze evenementen bieden bezoekers de kans om de levendige sfeer van Sesto Calende te ervaren en kennis te maken met de gastvrijheid van de lokale bevolking. Sesto Calende, met zijn historische erfgoed, natuurlijke pracht en levendige sfeer, biedt een ideale bestemming voor zowel ontspanning als verkenning aan het betoverende Lago Maggiore.