< Alle tips

Pech onderweg? Geen nood


Tegenwoordig hebben we flink wat verzekeringen lopen voor, onder andere, onze gezondheid, onze inboedel en bijvoorbeeld wanneer je spullen van een ander kapot maakt, maar ben je al verzekerd bij autopech? Niks is zo vervelend om aan de kant van de weg te staan met pech. Het is dan wel fijn om te weten dat je op goede hulp kunt rekenen, mocht de situatie zich voordoen. Zo kun je snel weer jouw weg vervolgen!

Autopech in het buitenland

Autopech kan je op elk moment overkomen, niet alleen wanneer je in Nederland onderweg bent. Zo kan het ook gebeuren wanneer je onderweg bent naar je vakantiebestemming in bijvoorbeeld Europa. Het is natuurlijk extra vervelend als je de taal van het land niet spreekt of niet goed Engels kunt. Vaak ga je ook met een reisverzekering op reis en zo kun je ook goed voorbereid op reis door je te verzekeren bij pechhulp in het buitenland. Wil jij met een fijn gevoel op reis? Kies dan voor een pechhulp Europa verzekering waarbij je gegarandeerd bent van goede hulp onderweg.

De meest voorkomende autoproblemen

Autopech kun je niet volledig voorkomen, maar je kunt de kansen wel beperken door je auto goed te onderhouden. Welke pechgevallen komen nu het meeste voor en wat kun je er tegen doen? Een veel voorkomend pechgeval is een lekke band. Dit kan komen doordat je over een spijker bent gereden, en deze schade aan je band heeft veroorzaakt, of omdat je je bandenspanning niet vaak genoeg checkt. Dit probleem is het makkelijkste op te lossen door je banden voor elke rit te checken én een reservewiel in je auto te hebben voor het geval dat. Mocht je een spijker vinden, dan kun je je band meteen verwisselen. Als je band een wat lagere bandenspanning heeft, kun je dit makkelijk oplossen door deze bij een tankstation of een garage even op te pompen. Nog een vaak voorkomend pechgeval is dat mensen de sleutel in de auto hebben laten liggen en de deur in het slot is dichtgevallen. Dit probleem is makkelijk te verhelpen door een reservesleutel in de buurt te hebben zodat je de auto alsnog kunt openen. Bewaar de reservesleutel dus niet aan dezelfde sleutelbos als de gewone sleutel en ook niet in je dashboardkastje, anders heb je hier alsnog niks aan.

De eerste plek gaat naar…

Het meest voorkomend pechgeval is een lege accu! Vooral in de winter is dit een veelvoorkomend probleem. Dat een lege accu meer in de winter voor komt, is omdat de accu met koude temperaturen meer kracht nodig heeft om te starten. Het is daarom slim om voordat de winter begint, je accu te laten checken bij een garage. Zo weet je of je accu sterk genoeg is voor de aankomende koude periode. Het kan ook zijn dat je accu tijdens de check te zwak is voor de winter die eraan komt. De accu vervangen van je auto kan er dan voor zorgen dat jij zorgeloos de winter in kunt!