The Lake Maggiore Express

The Lake Maggiore Express De Lago Maggiore Express tour combineert meer, bergen en spoorwegen tussen zwitserse en Italiaanse kanten, zodat u een plezierige treinreis kunt ervaren. Hier volgt een voorbeeld: U vertrekt vanuit het treinstation in Stresa, vanwaar u het bergdorpje Dommodossola kunt bereiken. Hier stapt u over op een electrische trein genaamd “Centovalli” voor de rit naar Zwitzerland.

Het duurt ongeveer anderhaf uur voordat Locarno bereikt, een mooie rit door een romantische en wilde omgeving, waarin u over diepe krochten rijdt, smalle bruggen overgaat en langs wijngaarden, walnootbossen, bergweiden en eeuwenoude dorpjes komt. Als u wilt, kunt u een stop maken bij Santa Maria Maggiore, in de Vigezzo vallei, alwaar u een kijkje kunt nemen in het kleine, historische dorpje, met haar schoorsteenvegersmuseum en de Rossetti Valenti gallerie, die het werk van de beste Vigezzo artiesten huist.

Ook kunt u een stop maken bij het Heiligdom van Re, beroemd vanwege het wonder van de bloedende Maria. In Locarno, kunt u na een lunchpauze een kruiser terug naar stresa pakken, verzorgd door het Navigatie Systeem Lago Maggiore.

 

Show Comments

Geef een reactie