Maccagno


Maccagno is een gemeente in de Italiaanse provincie Varese (regio Lombardije) en telt 2028 inwoners (31-12-2004). De oppervlakte bedraagt 17,0 km², de bevolkingsdichtheid is 125 inwoners per km².

De gemeente ligt op ongeveer 210 m boven zeeniveau.

Maccagno grenst aan de volgende gemeenten: Agra, Cannobio (VB), Dumenza, Luino, Pino sulla Sponda del Lago Maggiore, Tronzano Lago Maggiore, Veddasca.


Campings in Maccagno

 


Conca D’Oro Village

Solcio

Okay Lido

Village Lago Maggiore

Het Lago Maggiore is een langgerekt meer met aan de westkant een zij-arm, waarin de Borromeïsche eilanden liggen. Precies op die hoek ligt Verbania. De stad wordt doorsneden door de S534, een weg die vanaf Locarno langs de hele westkant van het meer loopt. Het ene deel van de stad ligt voor een groot deel langs het meer, het andere deel van de stad, met o.a. de beroemde Madonna de Campagna kerk, ligt aan de landkant van de weg.

Bezienswaardigheden

Verbania heeft een klein historisch centrum met als belangrijkste monumenten de kerken Madonna di Campagna en San Leonardo.

Tuinen

In de 19de eeuw werd het Lago Maggiore ontdekt door Engelse reizigers, die er mooie zomerresidenties bouwden, o.a. de bekende Villa Taranto, met 16 hectare tuin, en het park van de Villa Giulia, aan het meer. De botanische tuinen rondom de Villa Taranto, na 1931 aangelegd door de adellijke Schotse kapitein Nail MnEcharn, zijn de grootste toeristische trekpleister van de stad. Ieder jaar worden deze door zo’n 150.000 bezoekers bezocht.

De tuin van de Villa San Remigio, 8 hectare tuin, is alleen op afspraak te bezichtigen. Het huis werd ruim honderd jaar geleden gebouwd door Silvio Della Valle di Casanova, musicus en dichter, en zijn Engelse echtgenote Sophia Brown, schilderes. De tuin werd iets later aangelegd en was in 1916 klaar. Een deel is bos, maar er is ook een Engelse tuin. Tot 1977 bleef het eigendom van de familie, nu is hier een kantoor van toerisme van de provincie Verbano-Cusio-Ossola gevestigd.

Musea

Het Museum del Paesaggio in de Viani-Dugnani Mansion uit 1909 heeft ongeveer 5000 schilderijen in haar bezit. Het huis staat in Pallanza en toont vooral schilderijen met landschappen uit de omgeving.

Borromeïsche eilanden

Vanuit Verbania vertrekken boten naar de drie Borromeïsche Eilanden die op korte afstand van de stad liggen. Isola Bella heeft een dorpje met een kerk en een groot paleis uit de 17de eeuw; Isola Madre heeft een paleis uit de 16de eeuw, waar een beroemde collectie marionettenpoppen, -theaters en -accessoires te bezichtigen is; Isola dei Pescatori (Visserseiland) is kleinschaliger en heeft enkele visrestaurants.