Category Archives: bezienswaardigheden

Aan het Lago Maggiore hoef je je geen dag te vervelen. Naast de vele (water)sportmogelijkheden op en rond het meer, of een bezoek aan een van de sfeervolle stadjes, valt er genoeg te zien en te beleven. De Borromeïsche eilanden zijn een van de grootste bezienswaardigheden. De geweldige natuur rond het meer met imponerende natuurparken en prachtige botanische tuinen is ook een belangrijke attractie. Verder zijn er volop kerken, kastelen en musea. Meer info over het Lago Maggiore en Italie vindt u op tripner.nl. Voor de leukste vakantiewoningen in Toscane kijk je op primavolta.nl Voor fietsvakanties in Italië kijk je op fietsvakanties.net. Ben je single en wil je met een groep singles naar Italië? Onder andere Crusj Singles brengt je naar de Italiaanse zon.

The Lake Maggiore Express

The Lake Maggiore Express De Lago Maggiore Express tour combineert meer, bergen en spoorwegen tussen zwitserse en Italiaanse kanten, zodat u een plezierige treinreis kunt ervaren. Hier volgt een voorbeeld: U vertrekt vanuit het treinstation in Stresa, vanwaar u het bergdorpje Dommodossola kunt bereiken. Hier stapt u over op een electrische trein genaamd “Centovalli” voor de rit naar Zwitzerland.

Het duurt ongeveer anderhaf uur voordat Locarno bereikt, een mooie rit door een romantische en wilde omgeving, waarin u over diepe krochten rijdt, smalle bruggen overgaat en langs wijngaarden, walnootbossen, bergweiden en eeuwenoude dorpjes komt. Als u wilt, kunt u een stop maken bij Santa Maria Maggiore, in de Vigezzo vallei, alwaar u een kijkje kunt nemen in het kleine, historische dorpje, met haar schoorsteenvegersmuseum en de Rossetti Valenti gallerie, die het werk van de beste Vigezzo artiesten huist.

Ook kunt u een stop maken bij het Heiligdom van Re, beroemd vanwege het wonder van de bloedende Maria. In Locarno, kunt u na een lunchpauze een kruiser terug naar stresa pakken, verzorgd door het Navigatie Systeem Lago Maggiore.